regiana.net

 
  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Home Сградна автоматизация

Сградна автоматизация

Е-мейл Печат ПДФ

НЕОБХОДИМОСТ

До сега повечето инсталации в сградите са проектирани и изграждани самостоятелно от различни компании, вследствие на което няма единна среда за контрол, наблюдение и комуникация между тях. Това води до липса на цялостна представа за случващото се вътре в сградата и не дава възможност за автоматична пренастройка на останалите инсталации при регистриране на авария или изменение на условията.

Покачващата се цена на енергията и нейната консумация в съвременните сгради води до увеличаване на месечните разходи за нейната поддръжка. Инсталирането на все повече и по-сложни системи в големите сгради изисква многоброен и високо-квалифициран персонал за поддържането на различните системи. Напоследък прекарваме все повече време в затворени помещения, затова е много важно сигурността ни и комфорта в различните сгради да е постоянно на високо ниво и това да е икономически изгодно.

СЪЩНОСТ

Сградната автоматизация по същество представлява централна система, събираща данни от всички инсталации в сградата и контролираща тяхната работа спрямо желаните потребителски параметри и  различни фактори като външните атмосферни условия, заетостта на отделните помещения, времето от денонощието и др. Нашите решения за сградна автоматизация включват пълната гама от продукти от полевото до управляващото ниво в системата за управление.

ВЪЗМОЖНОСТИ

С изградена сградна автоматизация потребителят наблюдава и може ръчно да контролира различните инсталации чрез единен потребителски интерфейс, достъпен и през интернет. Това дава голяма свобода на клиентите ни да се информират за състоянието на сградата и потреблението на енергия, вода и газ. Софтуерната система предоставя възможност за връзка с други системи, както и за изготвяне на различни отчети за цялата сграда, отделна нейна част или сградна инсталация.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Приложението на сградната автоматизация не се ограничава само до офис сгради. Тя може да се използва във всеки тип сграда за различни цели, интегрираща всички инсталации или само тези с най-голямо значение за протичането на процеса или даващи най-голяма икономия на средства.

представяме Ви решения улесняващи начина Ви на живот

1 Сигурност-Автоматизация на системи за контрол на достъп, алармени системи,пожароизвестяване,влизане с взлом –локален и отдаличен контрол,SMS,MAIL,СОТ.

2 Осветление-Автоматизация на осветлението по време, присъствие и осветеност

3 Мултимедия-Управление на домашните аудио и видео системи, комбинирани с INTERNET и др.,кабелна и сателитна телевизия в т.ч. цифрова


4 Видео наблюдение
-Наблюдение в реално време локално и през INTERNET, запис и управление

5 Kлиматизация и отопление- Климатизация и отопление - локален и отдаличен контрол

6 Mетеорология-Отчитане на метеорологичните показатели и приложението й за дома и офиса

7 Интернет-WI-FI, Cable, Мултимедия,сателитен достъп до интернет в т.ч.на отдаличени места –без покритие от местни и национални оператори.

8 Безжичен контрол-Управление чрез мултифункционално устройство

9 Движение и присъствие-Автоматизиране на процеси чрез датчици,електронни брави

10 Контрол на консумацията-Отчитане на вода, ток, газ и др.-локално и с отдаличен достъп

11 Напоителна система,водни сондажи и кладенци-Автоматизиране

12 Басейн-Управление на налични системи за функциониране и осветление на басейни.

13 Алтернативни източници на ток и топла вода-Управление-локално и с отдаличен достъп,вятърни генератори,слънчеви батерии за ток и вода

КОНСУЛТАЦИЯ,ПРОЕКТИРАНЕ,ДОСТАВКА,МОНТАЖ,СЕРВИЗНО ОБСЛУЖВАНЕ

Наш партьор:

"Smart Home Systems Ltd"

 

Последна промяна ( Неделя, 18 Октомври 2009 18:45 )  
Брояч

mod_vvisit_counterДнес49
mod_vvisit_counterОбщо279286

Онлайн потребители: 1
Вашият IP: 3.214.184.250
Днес: Ян 18, 2020

Знаете ли че...

Talk Fusion – нови възможности за Вас и вашия бизнес!