regiana.net

 
  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Home Вятърна и слънчева енергия

ЕНЕРГИЯ ОТ ВЯТЪРА И СЛЪНЦЕТО

Е-мейл Печат ПДФ

 

Енергия НА вятъра или енергия ОТ вятъра?

Ние предлагаме малки вятърни генератори (ветрогенератори), фотоволтаични (PV) соларни панели, хидротурбини и хибридни вятърно-соларни системи за производство на електроенергия, с мощности от 200W до 30kW, използващи възобновяеми източници на енергия.

Кратко описание на вятърните генератори:
Ветрогенераторите, превръщат кинетичната енергия на вятъра в електрическа. Имa три типа малки вятърни генератори- за самостоятелно захранване, за включване към електрическата мрежа и за смесено захранване.

Предлаганите от нас ветрогенераторни системи се състоят от вятърен генератор, контролер и инвертор. Функциите на всеки един от компонентите са, както следва:

  • вятърен генератор: ,,улавя" кинетичната енергия на ветровия поток
  • контролер: преобразува електрическата енергия, подадена му от ветрогенератора в DC електричество, с което зарежда акумулаторни батерии.
  • инвертор: преобразува DC електричеството от акумулаторните батерии в АC 220V/380V 50Hz.

Някои приложения на малките ветрогенератори:
жилища , вили , офис-сгради, хотели , в селското стопанство , животновъдни ферми , отдалечени места, острови , яхти , телекомуникационни станции и други.

Кратко описание на фотоволтаичните соларни системи и панели:
Фотоволтаичните соларни системи, често наричани "най-екологичният" източник на енергия, директно преобразуват слънчевата енергия в електрическа за битови нужди или за включване към електрическата мрежа. Основнияя компонент на фотоволтаичните соларни системи са соларните панели. Ние предлагаме различни мощности соларни панели - от 30Wp до 260Wp. Повече подробности за соларните панели можете да разгледате в страницата "Фотоволтаични панели".
Кратко описание на хибридните системи:
Хибридните соларно - вятърни системи съчетават предимствата на вятърните генератори и фотоволтаиците (соларните панели). През лятото, когато вятърът е по-слаб, доминиращият източник е фотоволтаикът, а през зимата, когато слънчевата светлина е по-ограничена, водещият източник е ветрогенератора. Поради различният интензитет на вятърната и слънчевата енергии в денонощието и през годината хибридните вятърно - соларни системи са по-подходящи за производството на необходимата ви електроенергия.
Kратко описание на хидротурбините:
Хидротурбините превръщат кинетичната енергия на водния поток в електрическа енергия.
Със своите малки размери и тегло, оптимизирана конструкция и лесен инсталационен процес те са много подходящи за обекти, намиращи се в близост до реки и други водоизточници. Предлагаме комбинации от хидротурбини и соларни панели, хидротурбини и ветрогенератори, хидротурбини, соларни панели и ветрогенератори.
Kратко описание на Акумулаторните батерии:
Акумулаторните батерии, предлагани от нас, са най-подходящи за системи за самостоятелно и аварийно захранване на обекти , както и за работа с фотоволтаици (соларни панели) и вятърни системи (ветрогенератори). Те се отличават с по-големия си капацитет на единица обем, издържливостта на цикличен режим на работа и на дълбоко разреждане в сравнение със стандартните автомобилни (стартерни) акумулаторни батерии.
Автомобилните акумулатори не са подходящи за системи за самостоятелно и аварийно захранване на обекти , както и за работа с фотоволтаични (соларни панели) и вятърни системи. Те са от „стартерен” тип, т.е., предназначени са да отдават ампераж с високи стойности за относително кратък период от време (при стартирането на двигателя), но не издържат на цикличен режим на работа, както и на дълбоко разреждане. Друг техен недостатък е късият им експлоатационен срок.
Последна промяна ( Понеделник, 23 Май 2011 09:42 )  
Брояч

mod_vvisit_counterДнес49
mod_vvisit_counterОбщо279286

Онлайн потребители: 1
Вашият IP: 3.214.184.250
Днес: Ян 18, 2020

Знаете ли че...

 

Web-базирана видео комуникационна платформа на Talk Fusion